Consultație inițială

Consultația are ca scop diagnosticarea problemelor existente, pentru ca mai apoi să putem elabora un plan de tratament personalizat care ține cont de dorințele și nevoile pacientului.

consultatie initiala analiza ocluzala igienizare profesioanala clinica dentara stomatologie timisoara clinica rugina

Pentru ca planul de tratament să poată fi conceput corect, avem nevoie să analizăm din mai multe perspective situația inițială cu care un pacient se prezintă în clinică, așadar în această primă ședință se va realiza:

• consultul clinic
• examinarea radiografiilor (este recomandat ca la consultație să ai o radiografie panoramică efectuată recent, mai exact în ultimele 3 luni)
• examinarea CBCT-ului (ți-l vom solicita noi doar dacă este necesar)
• fotografii intra/extra orale
• înregistrări ocluzale
• amprente pentru modele de studiu.
• Scanare intraorală

consultatie initiala analiza ocluzala igienizare profesioanala clinica dentara stomatologie timisoara dr alex rugina

Acesta este practic modul prin care putem purta o discuție prin care să ne cunoaștem și să stabilim direcția de tratament.

consultatie initiala analiza ocluzala igienizare profesioanala clinica dentara stomatologie timisoara alex rugina

Analiza ocluzală

Pentru cazurile complexe realizăm o analiză ocluzală pe modele de studiu. Aceasta este o etapă prin care un medic dentist examinează obieciv cazul în detaliu și elaborează variante de tratament bazate pe diagnostice complexe și măsurători concrete.

Această analiză ocluzală se realizează cu ajutorul modelelor de studiu realizate prin amprentare digitală cu scanner intraoral sau prin amprentare clasică, fotogra­fiilor și înregistrărilor ocluzale și ne conduce spre elaborarea unui plan de tratament personalizat. Cu ajutorul lui vom putea previzualiza împreună rezultatele atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional

consultatie initiala analiza ocluzala igienizare profesioanala clinica dentara stomatologie timisoara clinica rugina

Concret, în urma unei analize ocluzele, medicul realizează un wax-up, adică un model care poate stabili forma finală pe care dinții o vor avea la sfârșitul tratamentului. Ulterior această formă va fi reprodusă în cavitatea orală a pacientului cu ajutorul materialelor provizorii și poate fi ajustată în funcție de necesități și dorințe.

consultatie initiala analiza ocluzala igienizare profesioanala clinica dentara timisoara clinica rugina

Cu ajutorul analizei ocluzale, reușim să obținem rezultate funcționale stabile și predictibile în timp. Astfel, putem ajunge exact la rezultatele pe care ni le-am propus.

consultatie initiala analiza ocluzala igienizare profesioanala air flow clinica dentara timisoara clinica rugina

Igienizare profesională

Este esențial atât pentru începutul tratamentului cu scopul de a reduce încărcătura bacteriană de la nivelul cabității orale, cât și pentru obținerea și menținerea unor tratamente stomatologice cu un standard ridicat de calitate să igienizăm corect și corespunzător cavitatea orală.

Etapa de igienizare profesională constă în îndepărtarea coloratiilor, depozitelor de tartru supra și sub gingival și de placă bacteriană.

Manoperele care au loc în această ședință sunt:
• Detartraj ultrasonic
• periaj profesional
• Airflow
• Fluorizare

Consultația inițială și igienizarea pot fi făcute în aceeași ședință

Back to top

Privacy Policy Settings