Fațete dentare – Act medical sau estetic?

Fațete dentare – Act medical sau estetic? 1920 911 Clinica Rugina
Fațete dentar act medical sau estetic clinica rugina

Punem din ce în ce mai mult accent pe estetica vieții, pe înfrumusețarea

Punem din ce în ce mai mult accent pe estetica vieții, pe înfrumusețarea noastră exterioară, iar asta se simte. Acordăm mai mult timp și îndreptăm o cantitate mai mare de atenție către corp, bunăstare fizică, aspect îmbunătățit al pielii, buzelor, ochilor, nasului, trăsăturilor faciale și subiectul pe care îl vom aborda astăzi: zâmbetul

Reprezintă fațetele dentare un tratament medical sau un tratament cosmetic?

Componenta estetică pe care o aduce actul terapeutic prin care fixăm fațete dentare are cu siguranță un impact major asupra calității vieții fiecăruia dintre noi. Se întâmplă probabil să identificăm aspecte ale zâmbetului care nu ne plac, ne fac să ne simțim inconfortabil și zâmbim mai puțin larg, iar asta ne poate afecta interacțiunile cu prietenii, familia, partenerii de afaceri, clienții, colaboratorii etc.

Pentru noi, echipa din Clinica Rugină, fațetele dentare, coroanele sau orice altă componentă care aduce atingere specializării de protetică dentară, reprezintă un act medical pe care îl tratăm cu seriozitate și responsabilitate.

Cum facem asta?

– Începem în primul rând, prin a înțelege care sunt dorințele tale de ordin estetic și funcțional. Fie că te nemulțulește forma dinților sau culoarea (dinți scurți, suprafața lor neregulată, cariile dentare, culoarea galbenă a dinților, o disrcomie localizată a dinților etc), fie că este o problemă funcțională, adică dinții sunt abrazați (tociți), sau poziția lor este una care îți displace și orice alt aspect pe care vrei să îl imbunătățești.
Documentăm cu ajutorul fotografiilor dentare aspectul inițial al dinților tăi. Pe baza fotografiilor analizăm obiectiv situația inițială a dinților și îți explicăm direcția de tratament și care sunt aspectele pe care le putem ajusta.
– Stabilim un plan de tratament
– Urmează o etapă de înregistrări cu ajutorul arcului facial care ne vor ajuta să îți oferim o previzualizare a formei cât mai aproape de forma finală a fațetelor pe care o vom transfera intraoral. Această formă o vei valida sau modifica în funcție de preferințele personale atâta timp cât ea se încadrează în parametrii funcționali din punct de vedere medical.
– După ce am testat și modificat la nevoie forma, urmează etapele finale de pregătire a dinților, amprentare și fixare a elementelor protetice modelate cu măiestrie de către
tehnicienii cu care colaborăm.

Am investit nenumărate ore în educația noastră medicală pentru a ne modela abilitățile de a face tratamente conservatoare, minim invazive și precise astfel încât fiecare pacient care ne calcă pragul să beneficieze de cele mai bune tratamente dentare pe care le putem oferi.

Așadar, considerăm fațetele dentare un act medical cu un impact estetic care conduce la îmbunătățirea calității vieții pacienților noștri prin creșterea nivelului de confort în a vorbi și, bineînțeles prin a împărtăși dezinvolt zâmbete sincere.

Back to top

Privacy Policy Settings